Het Medium

Vrachtwagenreclame is net als bus- en tramreclame een onderdeel van de mediadeelmarkt Buitenreclame. Mobile Media Group(MMG) heeft een concept ontwikkeld dat gebaseerd is op wat in de VS al ruim 15 jaar gemeengoed is en waarover adverteerders aldaar zeer tevreden zijn. Met meer dan 1000 nationaal en regionaal inzetbare vrachtwagens kan MMG zijn klanten een medium aanbieden waarmee zij op een effectieve manier de consument kan bereiken.

Naar boven...


Voordelen

1. Vrachtwagenreclame is samen met andere buitenreclame het nieuwste massamedium. Hiermee kunt miljoenen (snel)weggebruikers op doeltreffende wijze bereiken.
2. Onze mobiele reclame-uitingen verplaatsen zich binnen een bepaald gebied in tegenstelling tot bijvoorbeeld billboards. Hierdoor vergroot u uw aanwezigheid op meerdere locaties.
3. De reclame-uitingen zijn makkelijk te installeren en te verwisselen en daarmee ook geschikt voor actiematige en thematische campagnes.

Naar boven...


Distributie

Vrachtwagenreclame heeft als groot voordeel dat er een continue verandering van publiek is. De vrachtwagens waar MMG gebruik van maakt zijn 5 tot 6 dagen per week op het gehele wegennet van Nederland te vinden. Deze vrachtwagens rijden gemiddeld zo'n 150.000 kilometer op jaarbasis. Toch gebeurt het dagelijks dat trailers met uw reclame zich bevinden in een van de vele en lange files die Nederland kent. Voor weggebruikers is dit een minder prettige bijkomstigheid, voor adverteerders de plek om gezien te worden.

Naar boven...


Mogelijkheden

Vlakke achterkanten : De vrachtwagens/ trailers van MMG zijn doorgaans voorzien van een vlakke achterkant,. Hierdoor is de uw reclame uiting optimaal te zichtbaar en dagelijks te aanschouwen door honderdduizenden automobilisten. Naast de reclame op de achterkant van vrachtwagen biedt Mobile Media Group ook de mogelijkheid om reclame te maken op de zijkanten van vrachtwagens. Mobile Media Group maakt hiervoor gebruik van een gepatenteerd systeem van frames. Het reclame doek wordt in deze frames gemonteerd. Door het gebruik van dit systeem realiseren wij een snelle montage en de reclame uiting kan de uiting makkelijk op een later moment opnieuw worden ingezet.

Naar boven...


Waar kunt u vrachtwagenreclame voor inzetten?

  • Opbouwen en vergroten van merkherkenning
  • In de markt zetten van nieuwe producten of diensten
  • Ondersteunen van speciale acties en evenementen
  • Versterken van uw imago
  • Feiten m.b.t. vrachtwagenreclame

  • 91% van de respondenten van een onderzoek uitgevoerd door de American Trucking Association (ATA) ziet de tekst en beelden die voorkomen op vrachtwagens.
  • 75% van de respondenten zegt een positieve indruk te hebben van het bedrijf dat adverteert indien men gebruik maakt van beeldmateriaal i.p.v. alleen maar tekst.
  • 29% van de respondenten zegt beïnvloed te worden in hun koopgedrag na het zien van deze reclame uitingen.
  • Bronnen: American Trucking Association (ATA) & Outdoor Advertising Association of America (OAAA)